MINDFORUM

Mindforum behelst persoonlijke ontwikkeling, zelfcompassie, helder en effectief communiceren.

Onderstaande faciliteiten dragen bij aan inzicht, inzicht geeft invloed en een 'well-trained mind'.

In het geval van psycho-trauma consultancy wordt er met behulp van psycho educatie inzicht verkregen en door een combinatie van psychodynamische, cognitief-gedragstherapeutische- en directieve psychotherapeutische theorieŽn worden er vaardigheden tot traumaverwerking verworven. Op het vlak van mindfulness en meditatief zelfonderzoek ontwikkelt er zich een nieuwe kijk op het ware zelf, de persoon leert anders naar zijn/haar leven kijken. Zowel bij psycho-trauma, consultancy als mindfulness is het overkoepelende element door training en bewustwording leren inzien dat vermijden en ontkennen tot niets leidt.

Scala aan mogelijke vormen van dienstverlening

- Psycho-trauma:

 • Professionele opvang. Ondanks alle opvang in de directe omgeving loopt in sommige omstandigheden en bij enkele mensen de verwerking vast en blijft er sprake van stressreacties. We spreken dan van een posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Voor degene die dit overkomen kan ondergetekende, M.Th.van Lieverloo, in de vorm van gebeurtenisgerichte psychotherapie deskundige hulp verlenen.

 • Introductietraining trauma verwerking voor de desbetreffende afdeling met partners (het thuisfront heeft n.l. een heel belangrijke signaleerfunktie). Doel: een heldere, toegankelijke en begrijpelijke voorlichting is de beste manier om begrip en inzicht rond het thema trauma te vergroten. Na deze avond hebben de deelnemers kennis van wat ze qua reacties kunnen verwachten tijdens en na een schokkende ervaring.

 • Training trauma verwerking voor eerste opvang door bedrijfsopvangteam. Doel: adequate reacties en zorg vanuit de organisatie beperken de psychische schade aanmerkelijk en bestrijden bovendien ziekteverzuim. Na deze training hebben de deelnemers inzicht gekregen en vaardigheden verworven om getroffen werknemers bij te staan. Verder kunnen zij adequaat reageren op medewerkers die tijdens hun werkzaamheden getroffen worden door schokkende ervaringen en persoonlijk gerichte agressie. Ook kunnen zij medewerkers collegiaal ondersteunen en hen de nodige informatie rond de verwerking geven.

  - - Consultancy:

 • Training crisis opvang door leidinggevenden. Doel: over het algemeen is het zo dat de direct leidinggevende als eerste oog in oog komt te staan met de getroffene, welke doorgaans door emoties overmand, ontredderd en verward is. Het adequaat reageren en handelen als leidinggevende is doorslaggevend voor de juiste verloop van het verwerkingsproces. In deze training maakt u indringend kennis met het hoe en waarom van traumaopvang.

 • Training crisisinterventie en trauma verwerking is bestemd voor mensen, professionals die als taak hebben om bij grootschalige rampen, acute crisis en psychisch trauma de direct adequate service en opvang te kunnen bieden. Doel: snel en efficiŽnt kunnen beantwoorden aan de behoefte van individuen en groepen met crisisinterventie en psychisch trauma gerichte behandeling. Tevens voorbereid te zijn in de toekomst. Na deze training bent u in staat met trauma-, assessment- en interventiemodellen een nuttig, conceptueel kader te verzorgen. Met behulp waarvan u het oplossen van een crisis en het verminderen van een psychisch trauma effectief weet te vergemakkelijken. Dit kader is ook voor uzelf van nut om de juiste volgorde van assessment en interventie te bepalen.

 • Agressietraining voor medewerkers die te maken kunnen hebben met (sterke) emoties en agressie bij anderen. Agressief gedrag, is dat gedrag dat u als agressief beleeft; gedrag waarmee de persoon in kwestie u onder druk zet en u geen keuzevrijheid laat. Doel: een beter begrip van het verschijnsel agressie leren krijgen, waardoor u er mogelijk meer 'grip' op zou kunnen krijgen. In deze training leert u in te zien hoe u adequaat kunt reageren op verschillende soorten agressief gedrag als u tijdig het soort gevoelens herkent, zowel bij uzelf als bij de Ander / uw klanten.

  - - Mindfulness:

  De kern van de training ligt in het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven in het NU moment met open aandacht.

  Hoe ziet een cursus mindfulness meditatie er uit?

  Het aanbod bevat verschillende trajecten mindfulness-training. Je leert om de rust en positiviteit te laten terugkeren.

  Het aanbod van de trainingen is hier te vinden: mindfocus. We bieden onder meer:

 • (Avond)workshop Mindfulness
 • Mindfulness meditatieweekend
 • Mindfulness 8 weken programma
 • Bedrijfstraining mindfulness & meditatie

  Je leert met openheid en acceptatie aandacht te hebben voor wat zich in jou voordoet. Sensaties, gevoelens, gedachten, komen en gaan.

  Je ontwikkelt een manier om hier op een vriendelijke en geÔnteresseerde manier naar te kijken.

  Onaangename gevoelens en gedachten zijn over het algemeen niet echt welkom. Mindfulness helpt je ook met deze gevoelens aandachtig te Zijn.

 • De workshop mindfulness helpt je deze weerstand weg te nemen om ook met deze gevoelens te leven. De workshop wordt als een intensieve kennismaking ervaren. De Workshop wordt meerdere keren per jaar gegeven. De kosten zijn 50 euro p.p. voor 3 Ĺ uur.
 • Tijdens het mindfulnessweekend leer je de grondbeginselen van mindfulness & meditatie aan en worden deze patronen inzichtelijk gemaakt. Deze weekenden vinden ongeveer vier keer per jaar plaats, met maximaal twintig deelnemers. De kosten zijn 225 euro p.p. van vrijdagavond 17.00 uur tot zondag 17.00 uur.
 • In het mindfulness 8 weken programma leer je de technieken en toepassingen van mindfulness & meditatie aan. Je krijgt diverse middelen aangereikt om de aandachtstraining en mindfulness in het dagelijks leven op structurele wijze in te zetten. In de 8 weken leer je de basis en kom je tot verdieping van mindfulness en aandachtgerichte cognitieve therapie. De Frequentie dat deze training wordt aangeboden is 5 maal per jaar. De kosten zijn 250 euro p.p., gedurende 8 weken op dinsdag avond van 20:00 tot 22:00 uur.
 • (Bedrijfs)training mindfulness. Een gezonde mind werpt zijn vruchten af, om ook op de werkvloer het beste uit jezelf te halen. Door mindfulness-training verbeteren onder meer zelfinzicht, concentratievermogen en stressbestendigheid. De mogelijkheid bestaat om met jouw bedrijf een training op maat te volgen. Je ontvangt in individueel- of groepsverband oefeningen in mindfulness, waarin je nuttige feedback krijgt over jouw functioneren en tips & tools aangereikt krijgt. De duur, locatie en precieze invulling van de training gebeuren in overleg. Mogelijk is een korte training, waarin de beginselen van mindfulness aan bod komen en in de praktijk worden gebracht; of je kunt kiezen voor een training van ťťn dag of meerdere dagen. Vanzelfsprekend is er dan meer gelegenheid voor interactie en feedback. De training kan plaatsvinden op de bedrijfslocatie; op een beoerderij in Ewijk; of in een speciaal te huren locatie. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.
 • De training mindfulness kan zelf samengesteld worden door een groep gelijkgestemden of vrienden. Ook hier geldt dat de training kan plaatsvinden op een boerderij in Ewijk; of in een speciaal te huren locatie in binnen- of buitenland. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

  Uiteraard zal het plan in zorgvuldig overleg met jouw team op maat gesneden worden, zodat het het beste bij jouw organisatie past en in jouw specifieke situatie het meest efficiŽnt is.